Email

Menu

Senior Beleidsadviseur 

 

                                                       Senior Beleidsadviseur

Gilde Opleidingen is op zoek naar een senior beleidsadviseur voor het College van Bestuur, met hart voor het mbo en een toekomstvisie op het beroepsonderwijs!

 

Wat ga je doen als senior beleidsmedewerker?
Je komt te werken binnen een klein Bestuursbureau dat het College van Bestuur (CvB) en de directeuren adviseert en ondersteunt bij het ontwikkelen en realiseren van de strategische ambitie van Gilde Opleidingen, zowel sectorspecifiek als gericht op brede regionale ontwikkelingen. Een sterke visie op de rol van het mbo en de relatie tussen beroepsonderwijs en arbeidsmarkt combineer je met een sterke gerichtheid op interne en externe samenwerking.

 

Jouw talent en ambitie
Als Senior Beleidsadviseur signaleer en analyseer je (maatschappelijke) ontwikkelingen in relatie tot het mbo. Je hebt oog voor (nationale en regionale) beleidsontwikkelingen, trends op de arbeidsmarkt en in het bedrijfsleven. Je vertaalt ontwikkelingen naar beleid en concrete acties voor Gilde Opleidingen en fungeert tevens als vraagbaak voor diverse bestuurlijke organen. Je adviseert het CvB en directie en fungeert als sparringpartner in complexe projecten en processen en geeft vorm aan de bestuurlijke besluitvormingsprocessen. Daarnaast houdt je oog voor kansen en uitdagingen in het primaire (onderwijs) proces. Hierbij heb je een positief kritische houding en ben je oplossingsgericht.
Je hebt een proactieve houding waardoor we kunnen anticiperen op de ontwikkelingen. Je bent een sterke (politieke) netwerker en bespreekt en agendeert deze ontwikkelingen en concrete initiatieven bij (nationale en regionale) stakeholders en participeert in strategische netwerken. Je hebt bestuurlijke sensitiviteit en adviseert het CvB in het politiek bestuurlijke krachtenveld.

Verder zoeken we een professional die het een uitdaging vindt om betrokken te zijn bij het initiëren, ontwikkelen en ondersteunen van innovatieve samenwerking met onderwijspartners, bedrijven, instellingen, gemeenten, provincie en rijk. Je vertaalt ambities en uitdagingen vanuit onderwijs en bedrijfsleven in voorstellen voor een realistische aanpak en creëert hier draagvlak voor. Je initieert en ondersteunt projecten en processen en stemt deze af of belegt deze intern. Je bent betrokken bij het opstellen van adviezen, projectplannen, businesscases, businessplannen en subsidieaanvragen en volgt de voortgang.

Kortom je hebt:

 • kennis van / affiniteit met onderwijsveld VO – MBO HBO (brede blik);
 • een naar buiten gerichte blik  gecombineerd met een naar de organisatie toe gerichte blik;
 • strategisch inzicht, scherp analytisch vermogen en onafhankelijkheid in denken;
 • een kritische houding, natuurlijke nieuwsgierigheid, doorzettingsvermogen, overtuigingskracht;
 • een uitstekende politieke antenne, gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en ervaring in het omgaan met weerstanden en belangentegenstellingen;
 • een neus voor het zoeken naar verbindingen, een ondernemend karakter en je bent graag een sparringpartner;
 • sterke netwerkvaardigheden;
 • academisch denk- en werkniveau;
 • circa 10 jaar relevante werkervaring
   

Wij zijn Gilde Opleidingen
Gilde Opleidingen wil zich onderscheiden door studentenzorg; we bieden onze studenten maatwerk dat past bij ieders talent en ontwikkelvraag. We zijn een regionaal ROC met sterke wortels in Noord- en Midden Limburg, dat samen met ons externe netwerk kleinschalig onderwijs biedt in een vertrouwde omgeving, aan jongeren en volwassenen. Wij geloven in onderwijs dat naadloos aansluit op de echt wereld en dat binnen een plezierige, veilige en vertrouwde omgeving. Jonge talenten ontwikkelen tot vakmensen met een stevige basis voor de toekomst. Het is een prachtige missie waar we bij Gilde Opleidingen met veel toegewijde professionals aan werken. Ruim 1.100 medewerkers, ieder vanuit z’n eigen vakgebied. Samen maken we het verschil voor de mbo-talenten van nu, de vakmensen en wereldburgers van morgen. Meer dan 10.000 jongeren en volwassenen volgen bij ons een studie of cursus, op één van onze locaties in Noord- en Midden-Limburg. Voor meer dan 140 mbo-opleidingen, binnen 15 vakscholen, kunnen zij bij ons terecht. Leer ons beter kennen op www.gildeopleidingen.nl.

 

Ons aanbod
Het betreft een functie van 0,8 – 0,9 fte. Wij bieden je in eerste instantie een contract voor de duur van een jaar met mogelijkheid tot verlenging. Het salaris is ingedeeld in schaal 12 van de cao-mbo, minimum €3.871,- en maximum €5.685,- op fulltime basis. Dit wordt aangevuld met 8% vakantietoeslag en een volledige 13e maand. Verder bieden wij goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform de cao plus extra regelingen zoals onder andere bedrijfsfitness.  

 

Meer weten?
Heb je nog vragen of wil je meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Rita van Deuren, bestuurssecretaris via r.vdeuren@rocgilde.nl
Indien je vragen hebt over de sollicitatieprocedure, mail dan naar Sabine Bours, adviseur Werving & Selectie, s.bours@rocgilde.nl

 

Reageer!
Ben jij de juiste kandidaat voor deze baan? Dan maken we graag kennis met je! We nodigen je van harte uit om je motivatiebrief en je cv uiterlijk 23 januari 2022 in te sturen via de Actieknop Solliciteren.

Acties