Email

Menu

Hoofd Facilitaire Zaken

 

Hoofd Facilitaire Zaken

 

Dankzij jouw leidinggevende kwaliteiten bieden jouw medewerkers onze studenten en medewerkers een optimale leer- en werkomgeving!

 

Wat ga je doen als Hoofd Facilitair?
Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding aan de afdeling Facilitaire Zaken binnen de onderwijsondersteunende dienst Bedrijfsvoering. Je maakt een vertaling van strategische doelstellingen en beleid naar meerjarenbeleid en activiteiten- en afdelingsplannen voor de afdeling en laat je hierbij adviseren door de experts binnen je afdeling. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en borgen van facilitair beleid, afgestemd op de strategische doelstellingen van de dienst en de organisatie. Je adviseert de directeur Bedrijfsvoering op dit gebied. Je stuurt de uitvoering van de meerjarenplanning van de afdeling aan en stelt hiervoor een optimale werkverdeling op. Jij bent de verbindende factor voor de afdeling. Je maakt samen met twee andere afdelingshoofden (Financiën en ICT) van de dienst en de directeur deel uit van het managementteam van de dienst Bedrijfsvoering.

In de organisatie draag je bij aan het optimaliseren van de dienstverlening vanuit de dienst Bedrijfsvoering aan de onderwijsclusters. Je vertegenwoordigt, onder verantwoordelijkheid van de directeur van de dienst, de organisatie en de afdeling in externe overlegorganen. Je verdedigt daarbij, al dan niet samen met inhoudelijke experts, standpunten van de eigen afdeling, de directie en/ of het College van Bestuur. Je bent een echte ambassadeur van Gilde Opleidingen.

Gilde Opleidingen wil zich onderscheiden door studentenzorg; we bieden onze studenten maatwerk dat past bij ieders talent en ontwikkelvraag. We zijn een ROC dat samen met ons externe netwerk kleinschalig onderwijs biedt in een vertrouwde omgeving, aan jongeren en volwassenen. Het optimaal begeleiden en ontzorgen van onze studenten en het verhogen van onze studenttevredenheid, rendementen en studentenbereik staan daarbij centraal.

 

Afdeling Facilitaire Zaken
De afdeling Facilitaire Zaken maakt deel uit van de ondersteunende dienst Bedrijfsvoering van Gilde Opleidingen. Deze dienst telt in totaal circa 125 fte. Naast de afdeling Facilitaire Zaken maken ook de afdelingen Financiën en ICT-onderdeel uit van deze dienst. De dienst biedt optimale ondersteuning aan de onderwijsclusters. De afdeling Facilitaire Zaken is de grootste afdeling van de dienst Bedrijfsvoering en telt circa 75 fte. Veel medewerkers in de afdeling zijn werkzaam op één van onze onderwijslocaties, verdeeld over 2 regio’s. Elke regio wordt operationeel aangestuurd door een teamleider. Naast deze lokale ondersteuning worden het Infopunt, de roosterplanning en alle zaken rondom huisvesting voor de organisatie centraal vanuit de afdeling Facilitaire Zaken uitgevoerd. Het hoofd Facilitaire Zaken is eindverantwoordelijk voor de afdeling en geeft direct leiding aan de teamleiders, de roosterplanners, het Infopunt en huisvesting.

De belangrijkste gemeenschappelijke opgave van de afdeling is om zowel voor studenten als voor medewerkers een zo optimaal mogelijke leer- en werkomgeving in te richten. Als leidinggevende is het jouw taak ervoor te zorgen dat deze afdeling goed functioneert, in samenwerking met de andere organisatieonderdelen binnen Gilde Opleidingen.

 

Jouw talent en ambitie
Wij vragen minimaal een afgeronde hbo-opleiding. Hiernaast is het belangrijk dat je ervaring hebt in een lijnverantwoordelijke functie in een voor deze functie relevante werkomgeving. Hiervoor heb je een brede theoretische kennis en werkervaring op het gebied van facilitaire zaken en heb je inzicht in de organisatorische, procesmatige en vakinhoudelijke samenhang met de andere afdelingen van de dienst Bedrijfsvoering. Je weet de experts binnen de dienst zo in te zetten dat zij hun rol goed kunnen uitoefenen waardoor je als afdeling maximaal succes levert. Je hebt een actieve en innovatieve persoonlijkheid met een verbindende leiderschapsstijl. Je bent in staat medewerkers de ruimte te geven om eigen verantwoordelijkheid te nemen t.a.v. hun eigen werkzaamheden, waarbij je de kaders niet uit het oog verliest. Je kunt bruggen slaan en bent in staat mensen met elkaar te laten samenwerken.

Jouw gedrag weerspiegelt de cultuur en identiteit van onze organisatie en heeft daarmee een positieve invloed op het gedrag van anderen. Onze cultuurwaarden bevlogen, betrokken en samenwerken, staan daarbij centraal. Je bent een toegankelijk en makkelijk benaderbaar persoon, oprecht, betrouwbaar, empathisch en professioneel. Iemand die het échte gesprek voert. Je maakt heldere afspraken met mensen en komt zelfgemaakte afspraken na. Je staat achter je mensen.

Je streeft naar draagvlak voor te maken keuzes, betrekt hierbij actief collega's en/of relevante anderen en vraagt terugkoppeling. Je staat achter de genomen besluiten en betrekt anderen zoveel mogelijk bij de uitvoering hiervan. Jij stuurt op verbinding, vertrouwen en ontwikkeling van medewerkers en stimuleert samenwerking van en tussen medewerkers binnen je afdeling en mét de onderwijsclusters. Je doet voorstellen voor optimalisatie in die samenwerking en bent helder en kritisch in het optimaliseren van de bijbehorende processen. Je hebt affiniteit met de dienst en de stakeholders. Op de hoogte zijn van relevante ontwikkelingen en actief samenwerken met relevante partners is voor jou dan ook vanzelfsprekend.

 

Wij zijn Gilde Opleidingen
Gilde Opleidingen heeft een traditie in vakonderwijs met sterke wortels in Noord- en Midden-Limburg. Door studenten op te leiden, werken we elke dag aan onze missie: talenten ontwikkelen tot vakmensen met een stevige basis voor de toekomst. Wij geloven in onderwijs dat naadloos aansluit op de echt wereld. Wij geloven in het echte werk, het ambacht van vakmensen. Binnen een groot netwerk brengen we kleinschalig onderwijs in de praktijk. In een plezierige, veilige en vertrouwde omgeving. Kom nog meer over Gilde Opleidingen en onze 15 vakscholen te weten op www.gildeopleidingen.nl.

 

Ons aanbod
Het betreft een functie op fulltime basis en een benoeming van in eerste instantie één jaar ingaande zo snel mogelijk. Bij gebleken geschiktheid zal deze benoeming worden omgezet in een benoeming voor onbepaalde tijd. Het salaris is ingedeeld in schaal 12 van de cao-mbo, minimaal € 3871,- en maximaal € 5685,- aangevuld met 8% vakantietoeslag en een volledige 13e maand. Verder bieden wij goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform de cao, plus extra regelingen zoals onder andere bedrijfsfitness, sportieve activiteiten van Gilde Sportief en een uitgebreid cursusprogramma van de GO!cademy.
 


Meer weten?
Heb je nog vragen of wil je meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Martijn van der Putten, directeur Dienst Bedrijfsvoering via
telefoonnummer 06 - 11950650. Indien je vragen hebt over de sollicitatieprocedure, mail dan naar Anouk Herben of Sabine Bours, Adviseurs Werving & Selectie via: a.herben@rocgilde.nl of s.bours@rocgilde.nl

 

Reageer!
Ben jij de juiste kandidaat voor deze baan? Dan maken we graag kennis met je! We nodigen je van harte uit om je motivatiebrief en je cv uiterlijk 24 september 2021 online in te sturen via de Actieknop Solliciteren.

 

Een assessment maakt deel uit van deze procedure.

 

 

 

Acties